Uncategorized

3 feiten over Tanzania en extra info over Swahili

De verenigde Republiek Tanzania of in het kort Tanzania is een prachtig en onafhankelijk land dat gevestigd is in Oost-Afrika. Veel mensen kennen Tanzania bij naam, maar weten verder maar weinig van dit prachtige land met wel meer dan 59 miljoen inwoners. In Tanzania is heel veel te doen, maar vooral de natuur met al haar wilde dieren zijn geweldig om eens mee te maken. De hoofdstad van Tanzania is Dodoma en dit ligt erg centraal in het land. Wat veel mensen niet weten is dat de inwoners van Tanzania betalen met de valuta Tanzaniaanse shilling. Veel mensen weten niet dat Tanzania over het algemeen een aardig veilig land is. Er zijn zeker ook delen die je moet ontwijken, dus als je erover zit na te denken om Tanzania te bezoeken dan moet je vooraf wel goed informatie opdoen. Zorg dus dat je wel echt weet wat je wel en niet moet doen als je daarheen gaat en voorkom vervelende situaties door niet je te verdiepen in het land en de cultuur, zoals de taal Swahili.

1. Zanzibar is een prachtig eiland

Een leuke tip is om eens naar Zanzibar te gaan. Dit is een prachtig eiland van Tanzania. Je vindt in Zanzibar onder andere echt prachtige witte stranden. Er is hier een heerlijk klimaat en de zee is azuurblauw. Echt een paradijs om te zijn en je kunt even alles om je heen vergeten. Ook is er in Zanzibar heel veel cultuur te zien. Van mooie pleinen tot smalle steegjes en oude moskeeën je kunt het er allemaal vinden. Het eiland is kleurrijk en je bent helemaal klaar met het ontdekken. Het is echt aan te raden om hier eens een bezoekje aan te brengen en doe van tevoren dan zeker goed onderzoek, zodat je goed weet waar je allemaal wel niet even een kijkje moet gaan nemen. Wacht niet langer en ga meteen op zoek naar de prachtige foto’s en verhalen van de mensen die jou voor waren.

2. De officiële voertaal is Swahili

Wat veel mensen ook niet weten is welke taal mensen nou spreken in Tanzania. Er zijn eigenlijk twee voertalen. De eerste in Engels en de tweede is Swahili. Deze taal wordt niet alleen in Tanzania gesproken, maar ook in Uganda, Kenia, Mozambique en nog een aantal andere landen. Swahili is dus nog een best veel gesproken taal. Ongeveer 98 miljoen mensen spreken deze taal. Wat wel heel jammer is is dat de taal Swahili langzaam aan het afsterven is. Steeds meer jonge kinderen kiezen ervoor om Engels te spreken en hierdoor gaan er langzaam steeds minder mensen Swahili spreken. Dit is erg jammer, want deze taal is een hele mooie en oude taal. Aan de andere kant is het ook erg belangrijk dat zoveel mogelijk mensen Engels spreken, omdat dit een wereldtaal is. Het is dus vooral mooi wanneer mensen zowel Engels als Swahili kunnen spreken.

3. Boomklimmende leeuwen

Wat ook heel speciaal is aan de Nationale parken Tanzania is dat er leeuwen zijn die in bomen klimmen. Dit geeft een heel grappig beeld en zorgt dan ook voor hele schattige foto’s. De leeuwen zijn te vinden in het nationaal natuurpark in Lake Manyara en het is zeker een aanraden om hier eens een bezoekje aan te brengen. Ben je van plan om een bezoekje te brengen aan Tanzania? Leer dan alvast een aantal woordjes Swahili.