Uncategorized

Ontdek de wilde natuur en dieren op safari Afrika!

Ben jij een echte avonturier? Dan is een safari Afrika zeker iets voor jou. Tijdens een safari kom je oog in oog te staan met de meest exotische dieren en ontdek je natuur zoals je die nog nooit hebt gezien. Afrika kent veel landen waar je een avontuurlijke safari kunt meemaken. In ieder land kun je andere dingen ontdekken op safari, dus hieronder hebben we op een rijtje gezet wat je kunt ontdekken in ieder land. Zo kies jij de perfecte safari Afrika voor jou!

De Big Five spotten op safari Afrika

Wil je de Big Five spotten tijdens een safari? Dan kun je het beste op safaritocht in Zuid-Afrika. Onder de Big Five verstaan we de leeuw, het luipaard, de buffel, de neushoorn en de olifant. In Zuid-Afrika heb je de grootste kans om deze dieren tegen te komen, dus voor echte dierenvrienden is dit de perfecte bestemming. Ook andere indrukwekkende dieren leven hier, zoals giraffen, cheeta’s en nijlpaarden. Ga je op safari in Zuid-Afrika, dan is er een grote kans dat je deze exotische dieren gaat tegenkomen. 

Overigens is een safari in Zuid-Afrika de beste optie als er kinderen mee op reis gaan. Deze safari Afrika is namelijk erg veilig. Zolang de veiligheidsvoorschriften worden gevolgd kan jullie niks overkomen. Zo zul je altijd op veilige afstand van de dieren moeten blijven en kun je ze niet voeren. De gids zal rustig rijden om de dieren niet te storen, dus zo heb je genoeg tijd om de dieren goed te bekijken. Neem je je kinderen mee op safari, dan wordt het een reis om nooit te vergeten. 

Op avontuurlijke safari Afrika in Namibië

Een ander prachtig Afrikaans land is Namibië. Het land kent afwisselende natuurgebieden, waar je je ogen kunt uitkijken. Maak bijvoorbeeld een tocht door de rode zandduinen of de Fish River Canyon. Ook kun je langs de kust rijden voor een mooi uitzicht over zee. Omdat het water erg koud is wordt het niet aangeraden om er in te gaan zwemmen, maar een mooi plaatje is het zeker! Benieuwd naar de bewoners van Namibië? Tijdens de safari Afrika is het ook mogelijk om een dorp te bezoeken waar de Himba-stam heeft geleefd. Hier leer je meer over hun cultuur en hun leefwijze. 

Oog in oog met een leeuw tijdens safari Afrika in Kenia 

Een andere mogelijkheid is om Kenia te bezoeken voor een safari Afrika. Dit land kent vele natuurparken die je samen met een gids kunt ontdekken. Het is niet mogelijk om zelf op ontdekkingstocht te gaan, maar je zult waarschijnlijk veel meer dieren kunnen spotten door met de gids op pad te gaan. Tijdens een safari in Kenia heb je een grote kans om een groep leeuwen tegen te komen. Naast leeuwen kun je ook zebra’s, olifanten en giraffen tegen het lijf lopen. Het land kent ook prachtige meren, waaronder het Victoriameer. Neem hier zeker een kijkje, want grote groepen flamingo’s verzamelen zich hier. Dat zorgt voor een indrukwekkend gezicht.